serbiangnome-lista
[Top][All Lists]
Advanced

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [Serbiangnome-lista] preuzeo sam i poslao...


From: Danilo Segan
Subject: Re: [Serbiangnome-lista] preuzeo sam i poslao...
Date: Mon, 21 Apr 2003 02:27:55 +0200
User-agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.3a) Gecko/20030210

Goran Rakić wrote:

U prilogu ti šaljem arhivu sa index.html, stil.css i slikama u GIF i JPEG formatu. Takođe šaljem i Adobe Photoshop 7.0 PSD fajlove sa često korišćenim slikama. GIMP otvara, ali ne znam da li može da se edituje tekst, nikako ne mogu da se snađem u njemu.
Još jedna pouka o korišćenju mailing listi: nemoj da šalješ velike fajlove na nju, već ih okači negde na veb, i samo pošalji adresu ;-). Naravno, meni ovako ne smeta, ali drugima hoće.

Kad tad više nećemo biti sami na ovoj listi, pa ako neko poželi da preuzme arhivu kao mbox fajl, prvo će se razočarati zbog veličine.

CSS om je prerađem p i h1 element te se pretraživači neće buniti, pogledaj da popraviš keywords u meta elementu. obeležio sam podtabele komentarima, kod je valjan, vidi se u IE-u (6) i mozilla-i (1.0.1, 1.3). Nadam se da nisi od onih koji bi rekli, jao pa tabele ne služe za raspoređivanje teksta, za to su napravljeni layer-i, jer je meni takvo razmišljanje oduvek stvaralo problema.
Evo, iskoristio sam veći deo ovoga, malo sredio sam HTML i CSS kod, izbacio JS, i značajno pojednostavio. Neke stvari još uvek nisam ubacio, ali novi izgled je tu.

Možeš pogledati kako sve izgleda na http://prevod.org/index.php

PS2 - ovu poruku sam poslao na listu, za razliku od mnogih pre.

Ali datoteku nisi trebao da prikačiš ;-)


Nego, sada razmišljam šta je značajnije: Rečnik ili tvoj Čarobnjak; tj. šta treba prvo da napravim?






reply via email to

[Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread]